top of page
Търсене
  • Снимка на автораEma Paunova

Ясни са новите шампиони на България в планинското колоездене за 2020

Актуализирано: 23.09.2020 г.

На 19-20 септември под връх Мечи чал се проведе едно от най-важните и очаквани събития в календара на планинското колоездене, а именно Държавният Личен и Отборен Шампионат по спускане за 2020 година.


Близо 100 участника от всички краища на България, премериха сили в оспорваната надпревара за националните титли и за точките от 3-ти кръг на Виваком Даунхил Сериите. Състезанието се проведе по най-дългото трасе за спускане от състезателния календар, което с 3500 метровата си дължина и множество интересни елементи, успя да изпита уменията на всички участници.

Поради липсата на валежи през последния месец състезателното трасе бе много сухо и прашно, което допълнително затрудни участниците. Въпреки това те показаха отлични умения и събитието премина без сериозни травми и инциденти.

Най-добро време във финалното си спускане успя да постигне представителя на от отбора „Хоталич“ от град Севлиево - Стивиан Гатев, които премина по трасето за 4:26.13 мин., което му отреди 1 място в категорията на мъже Елит. На второ и трето място след него останаха Румен Белезирев от „Гравити“ и Валентин Тенев от клуб „Виво“

При дамите цялата стълбичка бе окупирана от представителки на отбора „Райдърс Юнайтед“, а най-доброто време от 5:03.79 в женската категория успя да постигне Изабела Янкова. Втора и трета след нея останаха Деница Тошева и Венета Захариева.

При юношите между 15-16 години конкуренцията бе много голяма, а най-добро време от 4:45.23 успя да постигне петричанинът Димитър Мазнейков, отново представител на отбора на „ Райдърс Юнайтед“. След него се класираха Марио Малев от „Гравити“ и Велин Дойчев от „Ендуро уориърс“.

При младежите до 18 години най-бърз с време 4:54.70 бе Михаил Георгиев от „Байк Монополи“ град Ботевград, следван от Виктор Колев от „Райдърс Юнайтед“ и Пламен Тотев от „Хоталич“. При мъжете над 30 години първи се класира Росен Ковачев, следван от Филип Станев и Милан Димов.

В отборното класиране първенец стана отборът на „Райдърс Юнайтед“, втори се класираха „Хоталич“, а на трето място останаха „Гравити“. Победителите в шампионата получиха точки за държавния ранглист, които бяха определящи при избора на Националния отбор, който ще представлява България в Световния шампионат по спускане от 5 до 11 октомври в Леоганг, Австрия и ще включи в състава си Стивиан Гатев, Валентин Тенев, Пламен Тотев, Михаил Георгиев и Виктор Колев.

През цялото лято в Пампорово се проведоха още множество интересни събития, като мотото на Лято 2020 бе „Движи се, дишай, споделяй!“, с основаната цел да се накарат повече хора да се движат и спортуват на чист въздух на открито в планината.


От Пампорово АД обявиха, че летния сезон ще продължи до 5-ти октомври, като дотогава лифтовете и основните атракциони и хотели в курорта ще продължат да работят без почивен ден. След тази дата ще се премине в „Сезон Есен“, за който съвсем скоро ще може да се получи допълнителна информация на www.pamporovo.me


199 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Elevation999 2023

Pamporovo Bike Fest 2023

Комментарии


bottom of page